Xi Jinping’in geleceğin Yapay Zeka ordusu için 6G hayali
ÇİN, çağdaş askeri sözleşmelerin ötesine geçebilmek için iki milyonluk Halk Kurtuluş Ordusu’nu yükseltmek için 6G teknolojisini geliştirmeyi planlıyor.
Dünyanın en kalabalık ülkesi ve ikinci en büyük ekonomi şu anda 5G teknolojisini piyasaya sürse de , ordu daha yüksek bir vitese geçti ve hırstaki paradigma değişimi Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Profesör Xin Su’nun hayalidir. .
Tsinghua Üniversitesi’nden Profesör Su Xin
Su XİN, projenin mimarıdır ve Çin’in dört bir yanındaki üniversitelerden, şirketlerden ve bilim kurumlarından 37 uzmanla birlikte gelişmeyi denetlemektedir.
5G’den bin kat daha hızlı olacağı tahmin edilen ve sıfıra yakın gecikme süresi, mevcut altyapıdan çok daha büyük bant genişliği ve bağlantı hub’ları ve uzak veri sensörleri ve ultra yüksek doğrulukta sanal gerçeklik kapasitesi dahil olmak üzere tahmin edilen teknoloji.
Pekin’in Savunma Raporu
PLA’nın Çin Ulusal Savunma Haberleri tarafından 13 Nisan Pazartesi günü yayınlanan “6G Gelecekteki Savaş Alanında Kullanılacak Olsaydı” başlıklı akademik bir rapor, Pekin’in 6G geliştirerek küresel bir militarist avantaj elde etmesi gerektiğini savundu. ABD hala 5G’nin stratejik savunma ağlarına nasıl entegre edilebileceğini düşünüyor.
Belgede şu ifadeler yer alıyordu: “6G teknolojisi orduya sokulursa, savaş oluşumu, ekipman geliştirme ve savaş alanı iletişimi gibi askeri uygulamalar üzerinde kesinlikle büyük bir etkisi olacaktır.
Huawei, 5G baz istasyonunda Ericsson’un önünde
Çin’in geniş ülkede 130.000 5G baz istasyonu var, oysa ABD’nin hala Ericsson’un Teksas’taki akıllı fabrikasında kendi baz istasyonları bulunuyor .
6G gelişimi şu anda teorik, ancak Pekin bunu bu on yılın sonlarında veya 2030’un başlarında tüketicilere genişletmeyi umuyor.
Makineden makineye iletişim fırsatları, büyüyen nesnelerin internetini oluşturan cihazların, araçların ve sensörlerin ultra düşük gecikmeli otonom kontrolü, düşünmek için neredeyse korkutucu.
6G teknolojisinin avantajları
6G yeteneklerinin temel faydalarından biri, savaş sahnelerinde istihbarat toplanmasını büyük ölçüde geliştirecek ve Çin’e insansız hava araçları gibi otonom güçle çalışan savaş makinelerini idare etmede bir üstünlük sağlayacak olan düşük gecikme süreli özellikleridir.
Çin ordusu tarafından üretilen makale ayrıca şunları da ekledi: “6G ağına dayanan komutan, kontrol ve komuta ağının yerden çok büyük verileri çıkarması, öğrenmesi ve analiz etmesinden sonra hızlı bir şekilde doğru kararları verebilir.”
Elon Musk’s NEURALİNK gibi beyinden internete arayüzlerle birleştirilmiş bu yeni bağlantı düzeyi, aynı zamanda Çin’in Tianjin Üniversitesi ve China Electronics Corporation tarafından da geliştirilmekte olup, fütüristlerin uzun zamandır bekledikleri şeyin tekilliğinin ateşlemesini görebiliyordu.
Bu arada, bu yeni teknolojiyi geliştirme yarışması arasında Finlandiya’nın 6G AMİRAL GEMİSİ ülkenin Oulu Üniversitesi’nden geliştirilmesidir.
Japonya ayrıca, bir teknolojiyi 6G olarak adlandırmayı hak edebilmek için karşılanması gereken standartların fizibilitesi ve türleri hakkında yakın zamanda bir çalışma yaptı.
Mobil telekomünikasyon teknolojisi etiketlemesinin tamamı küresel olarak standartlaştırılmamıştır ve Çin’in geliştirdiği ve 6G olarak etiketlediği şey, Finli araştırmacılar veya Japonya’dakilerden farklı olabilir ve daha yüksek veya daha düşük bir gelişme düzeyine sahip olabilir. .
Kesin olan şey, geleceğin savaş alanlarına uzaktan komuta edileceği ve operasyonel faaliyetlerin öncelikle automonoud araçlar tarafından yürütüleceği.
Orduların bu düzeyde başarılı olabilmesi için, düşük gecikme süresi ve yüksek bant genişliğine sahip ağların yanı sıra kapsamlı bağlantı da gereklidir.