İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ürdün, Irak Orta Doğu ve Avrupalı ​​Liderler Güvenlik Zirvesine Ev Sahipliği Yapıyor

Suudi Arabistan ve İran’dan üst düzey yetkililerin katıldığı ‘Bağdat II’ toplantısı, güvenlik ve ekonomi dahil Irak’ın en acil endişelerini ele alıyor.

Ortadoğu ve Avrupa’dan liderler, Irak’ta güvenlik ve istikrarı güçlendirmeye odaklanan bir konferansta Ürdün’de bir araya geldi.

Salı günkü “Bağdat II” toplantısına Suudi Arabistan ve İran’dan üst düzey yetkililerin yanı sıra Türkiye, Fransa, Irak, Mısır, Kuveyt, Bahreyn, Umman ve Avrupa Birliği’nden liderler katıldı. 

Ülkeler, amacın “Irak’a, egemenliğine, güvenliğine ve istikrarına olduğu kadar siyasi sürecine, ekonomik ve kalkınma ilerlemesine ve yeniden inşa etme çabalarına destek göstermek” olduğunu söyledi.

Ürdün Kralı II. Abdullah açılış konuşmasında, toplantının “bölgenin güvenlik ve siyasi krizlerle karşı karşıya olduğu bir zamanda” gerçekleştiğini, gıda, su, sağlık ve enerji güvenliği ve iklim krizinin etkilerinin tehdit edildiğini söyledi.

Arap Birliği Başkanı Ahmed Aboul Gheit, Bağdat’ın bölgesel rekabetin dışında bırakılması çağrısında bulunarak, “Irak bir çatışma veya hesaplaşma arenası olmamalı” dedi.

Kaynak:TRT World