İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye ve Küba İlişkilerinde Yeni Bir Boyut

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kübalı mevkidaşı Miguel Diaz-Canel’i başkent Ankara’da karşılamaya hazırlanıyor.

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, ikili ilişkiler konulu temaslarda bulunmak üzere üç günlük bir ziyaret için Türkiye’ye gidiyor. 

 Liderlerin, ikili işbirliğini geliştirmeye yönelik adımların yanı sıra başta Latin Amerika ve Karayipler bölgesi olmak üzere bölgesel ve küresel meseleler hakkında görüş alışverişte bulunmaları bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Küba Devlet Başkanı Miguel Mario Diaz-Canel Bermudez, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki baş başa ve heyetler arası görüşmeler ile anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgedeki başlıca ortaklarımızdan olan Küba ile dayanışmamızı artırmayı önemsiyorum.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Küba ile ticaret hacmini 200 milyon dolara çıkarma kararlılığında olduklarını belirterek, “Enerji, turizm, inşaat, tarım, kalkınma, sağlık ve çevre gibi alanlarda iş birliğini geliştirme imkanlarını değerlendirdik.” dedi

  • Türkiye ile Küba arasında 6 anlaşma imzalandı Küba Devlet Başkanı Bermudez: Türkiye ile iş birliğini çok daha çeşitlendirme konusunda mutabık kaldık.

Kaynak : AA