İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Trump’tan Teşvik Yasası ile ilgili şaşırtan tweet

Tweet’in Orijinali ve Çevirisi

“I have instructed my representatives to stop negotiating until after the election when, immediately after I win, we will pass a major Stimulus Bill that focuses on hardworking Americans and Small Business”

“Yönetimime seçimlerden hemen sonraya kadar – ben kazandıktan hemen sonra – hayata geçireceğimiz, çalışkan Amerikan halkını destekleyecek ve küçük işletmelere odaklanacak Teşvik Paketini geçirmeyle ilgili müzakereyi durdurmaları için talimat verdim.”

İşsizlik oranı yüksek, halk zor durumda

6 Ekim Salı günü, Trump bu tweeti attı. Birçok Amerikalının işini kaybettiği, işsizlik oranının yüksek olduğu ve kimilerinin devletten işsizlik yardımı aldığı bir dönemde devletten en az bir ay daha teşvik gelmeyeceğini görmek, halkı şaşırttı.

FED Başkanı Powell birkaç saat önce farklı önerilerde bulunmuştu

Her şey bununla kalmadı. Trump’ın attığı tweet, verilen önerilere tamamen zıttı. Özellikle bu açıklamadan birkaç saat önce FED Başkanı Powell’ın ekonominin toparlanabilmesi için devletten destek gelmesi gerektiğini, limitli yardımın ekonomik düzelme için zorluk yaratacağını, hatta biraz fazla yardımın bile az riskli olacağını belirtmiş olması, tweeti daha da şoke edici hale getirdi.

Halkın şaşkınlığı üzerine borsalarda gözle görülür bir düşüş yaşandı

Borsa Amerika Birleşik Devleti başkanının açıklamasına hemen tepki gösterdi. Trump’ın tweetinden hemen sonra, birçok işletme, hane ve yatırımcı ekonomik destek beklediğinden ötürü, borsa düştü. Dow Jones Industrial ortalaması yüzde 1.3 düşerken, S&P 500 ise yüzde 1.4 düşüş gösterdi.

Pelosi suçlamaları yanıtladı

Daha öncesinde Trump, Amerikan Demokrat Partinin temsilciler meclisindeki sözcüsü Pelosi’yi, müzakerelere iyi niyetle devam etmediği sebebiyle suçlamıştı. Pelosi ise buna yanıt Verdi: Beyaz Saray’ın anlaşmazlık içinde olduğunu, Trump’ın Powell’ın uyarılarını dikkate almadığını söyledi. Ayrıca Trump’ın kendini ülkenin önüne koyduğunu ve bunu da Cumhuriyetçi kongre üyelerinin suç ortaklığı ile yaptığını belirtti.