İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tesla’dan Bitcoin’e 1,5 milyar dolarlık yatırım

Tesla’dan Bitcoin’e büyük yatırım

Tesla geçtiğimiz haftalarda bitcoin’e 1,5 milyar dolarlık yatırım yaptı. Bu, herhangi büyük bir kuruluşun kriptolara yaptığı en büyük yatırım olarak tarihe geçti.

Yatırımla kalmadı…

Sadece bununla kalmayarak SEC’ye bildirerek Tesla tarafından gelecekte dijital ödemelerin kabul edilebileceğini söyledi. Bu gelişmeler Bitcoin’in yeniden rekor kırmasını sağladı.

Tesla neden Bitcoin’e yatırım yaptı?

SEC’ye yaptığı başvuruda Tesla, yatırım kararlarını nakit getirisini çeşitlendirme ve yükseltmek adına daha esnek olacak şekilde değiştirdiğini belirtti. Planın bir parçası olacak şekilde külçe altın, altın takası yatırım fonları ve diğer varlıklar dahil olmak üzere bazı alternatif rezerv varlıklara yatırım yapacağını da ekledi.

Tesla’nın bitcoin yatırımı ne anlama geliyor?

Kripto alıp satanlar ve kripto para yatırımcıları, Bitcoin’e yatırımın, kripto paranın kurumsal olarak benimsenmesi lehine büyük bir adım olarak görüyorlar. Tesla’nın kurucusu Elon Musk’ın Twitter bio’suna #bitcoin yazarak fiyatı %20 oranında yükseltmesi, bunun çok önemli bir kanıtı. Musk’ın bu hareketinden sonra birçok kişi Bitcoin ve dogecoin gibi kripto birimlere pozitif gözle bakmaya başladı ve yatırımlar oldukça arttı.

Şirket yatırımından büyük kar sağladı

Tesla Bitcoin’e yaptığı yatırımla yaklaşık bir milyar dolar kar etti. Hatta bazı hesaplamalara göre, şirket kriptobirime yaptığı büyük yatırım sayesinde, 2020’de sattığı elektrikli arabalardan daha çok Bitcoin’den kar sağlayacak.

Bitcoin hakkında farklı yatırımcılar neler düşünüyor?

Bitcoin’in ilk yatırımcıları onun bir varlık olarak kullanılmasını amaçlamamışlardı. Ancak kolayca alınıp satılması ve hızlıca yayılması sayesinde, varlık haline geldi. Geleneksel yatırımcılar aynı yaklaşıma sahip değil. Onlar, Bitcoin yatırımına biraz daha ihtiyatlı yaklaşıyor.

Peki ya piyasa katılımcıları?

Piyasa katılımcıları, herhangi bir temel neden olmadan kripto para Bitcoin’in büyük dalgalanmalara uğramasının, perakende yatırımcıların dikkatli olması gereken bir faktör olduğunu belirtiyor.