İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kırım ile Rusya’yı birbirine bağlayan Kerç Köprüsü’nde patlama meydana geldi

Rusya’ya bağlı RIA haber ajansı yerel bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, “Ön bilgilere göre, Kırım köprüsünün bölümlerinden birinde bir yakıt deposu yanıyor, nakliye kemerleri hasarlı değil” ifadelerine yer verdi.

2018’de açılan ve Kırım’ı Rusya’nın ulaşım ağına bağlamak için tasarlanan karayolu ve demiryolu köprüsünde trafik askıya alındı.

Ukrayna basını, köprüdeki patlamanın sabah saat 06.00’da (03.00 GMT) gerçekleştiğini bildirdi.

Kırım Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstatinov, olaydan Ukrayna’yı sorumlu tuttu.

Zelenskiy’nin danışmanı Podolyak, olayı “Kırım. Köprü. Başlangıç” sözleriyle duyurdu.

Kırım yarımadası ile Rusya arasındaki bağlantıyı sağlayan Kerch Köprüsü’nde yerel saatle bu sabah meydana gelen patlama sonrasında köprünün yol bölümünde çökme, demiryolu bölümündeki bazı tren vagonlarında yangın meydana geldi. Köprüdeki trafik askıya alınırken

RUSYA NE DİYOR?

Kremlin Sarayı’nın resmi hesabından yapılan açıklamaya göre Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kerch Köprü patlamasıyla ilgili acil durum talimatı verdiği açıklandı. Açıklamada “Vladimir Putin, Kırım Köprüsü’ndeki acil durumla ilgili olarak Başbakan Mihail Mişustin, Başbakan Yardımcısı Marat Khusnullin, Acil Durum (EMERCOM) Bakanı Alexander Kurenkov ve Ulaştırma Bakanlığı Vitaly Savelyev’in yanı sıra güvenlik güçleri başkanlarından bilgi aldı” denildi.

AÇILIŞI PUTİN TARAFINDAN YAPILMIŞTI

Kerç Köprüsü, Rusya ile Kırım arasındaki bağlantıyı sağlayan stratejik bir konuma sahip olmasının yanı sıra, Rus ordusunun Kırım’a yönelik silah sevkiyatlarında da kritik bir işlev görüyor. Köprünün açılışı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından, 2018’de yapılmıştı.