İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa’nın Başkenti Paris’te Silahlı Saldırı: Ölü ve Yaralılar Var

Fransa’nın başkenti Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezi’nin önünde 69 yaşındaki bir Fransız vatandaşı tarafından silahlı saldırı düzenlendi. 3 kişinin ölümüne neden olan saldırganın aşırı sağ profiline dikkat çekilirken Fransa İçişleri Bakanı, elde kesin delil olmadığını ancak saldırganın bilinçli olarak yabancıları hedef aldığını belirtti. Fransız basınında çıkan haberlerde saldırganın daha önce de 2016 ve 2021’de 2 kez cinayete teşebbüs ettiğinin polis kayıtlarına geçtiği, Aralık 2021’de elinde kılıçla Paris’te bir göçmen merkezine saldırdığı ve 2 kişiyi yaraladığı bilgisine yer verildi

Fransa’nın başkenti Paris’te, 69 yaşında bir Fransız vatandaşının etrafa silahla ateş açması sonucu en az 3 kişinin öldüğü, biri ağır 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

Anadolu Ajansı’nın Le Parisien’den aktardığı habere göre, başkentin 10. bölgesindeki Enghien Caddesi’nde Fransız vatandaşı bir kişi, etrafında bulunan kişilerin üzerine silahla ateş açtı.

Saldırıda 3 kişi öldü, biri ağır 3 kişi yaralandı. Paris Emniyetinden yapılan açıklamada, saldırının gerçekleştiği yerde bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Fransız basını, polisin saldırganı silahıyla yakaladığını duyurdu. Yakalandığı sırada polise direnmeyen saldırganın yüzünden yaralandığı belirtildi. Saldırganın kimliği de basında “William M.” olarak açıklandı.

Kaynak:Haber Türk