İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Enflasyon, Biden Yönetimi İçin Tatlı Siyasi Ölüm Meteoru Olacak mı?

Herhangi bir başkan için en önemli şey, seçmenlerin çoğunluğunun kendilerini iyi hissetmesini sağlamaktır. Bunu yapmanın çok önemli bir yolu, eşitlikçi bir refah iklimi yaratmaktır.

Yıldızlar Joe Biden için aynı hizaya geldi. Elindeki kozları iyi oynadı. Başarılı bir şekilde yaklaşık 120 milyon aşı yaptırmaya odaklanarak pandemiyi büyük ölçüde bastırdı .

Ekonomi gerektiği gibi çiçek açmaya başladı. İnsani yardım başladı. İyiliğe meyilli olan çoğu Amerikalı onaylıyor.

Sırada ne var?

Biden’ın görkemli “Tatlı Hayırseverliği” ( Hey büyük harcama… benimle biraz zaman geçir ) vergi ve harcama planları durma noktasına gelecektir. Sürpriz değil.  Biden’ın sahte “altyapısının” ve zengin vergi planlarının gösteriş amaçlı olduğunu gözlemledim , erdem, peri masalı ve ekonomi gündemini savunarak Demokrat Parti’nin çılgın sol sınırını yatıştırmaya işaret ediyordu.

Bu arada Biden, vergi artışlarının en kötüsünü durdurmak için Senatör Joe Manchin, D.-W.Va. ve Senatör Kyrsten Sinema, D-Ariz gibi mantıklı pragmatik Demokratlara sessizce güvenebilir.

Şimdi… Ben White, Politico’da şöyle diyor :

“Bir düzineden fazla yönetici, lobici ve iş grubu yetkilisiyle yapılan görüşmeler de benzer bir temayı ortaya çıkardı: Demokratlar, zenginler, sermaye kazançları ve mali konularda daha yüksek vergiler söz konusu olduğunda, biraz daha yüksek bir kurumsal oranı zorlayabilirler. işlemler veya özel sermaye karları, unutun gitsin.

Neil, “Hem Meclis’te hem de Senato’da Demokrat tarafta iş fikirli ve daha merkezci üyelerle, altyapı ve aile planları için bu vergi artışlarının kapsamına ve genişliğine bakıyorlar ve onları sadece ağızları açık buluyorlar, ‘dedi Neil ABD Ticaret Odası’nın baş politika sorumlusu Bradley. “Ülke çapında milyonlarca küçük işletmeyi vurabilecek vergi zamlarından ve yatırımı öldürebilecek vergilerden bahsediyorsunuz. Ham bir siyasi perspektiften bakıldığında, bu gerçekten komik bir karar olurdu. bu ılımlılar, gerçekten yükselmeye hazır bir ekonomiye bu kadar ıslak bir battaniye koymaya istekli olacaklarını söyleyecekler. ”

Evet, ABD Kongresinin Amerikan ekonomisine katil vergi artışlarıyla uğraşmayacağına dair (şarta bağlı olarak) rahat bir nefes alabiliriz. Ancak Biden risk altında. Hall of Famer “Wee Willie” Keeler’ın meşhur dediği gibi, “Olmadıkları yerde vurun.” Başkan Biden’in popülaritesi sol saha dışından risk altında.

Şişirme.

Ben enflasyon satıcısı değilim. 2010 yılında Başkan Ben Bernanke’ye yazılan ve daha fazla niceliksel genişlemenin enflasyon krakenini uyandırabileceği uyarısında bulunan bir dizi prestij muhafazakarının uyarılarına katılmadım . Oldukça yakın zamana kadar, yükselen dolar tehdidi ve buna bağlı deflasyonla daha çok ilgileniyordum.

Ardından, Nisan ayı CPI , eski gıda ve enerji (önemli olan) gibi dramatik bir yükselişin raporu geldi . Kısa süre sonra, Johns Hopkins Üniversitesi Uygulamalı Ekonomi Profesörü ve Resmi Para ve Finansal Kurumlar Danışma Kurulu üyesi, gerçekten yaşayan küçük bir avuç para ekonomistinden biri olan Profesör Steve Hanke, Çalışma İstatistikleri Bürosu enflasyon raporunu bir OMFIF için makale :

“Ekonominin nasıl çalıştığını ve nereye gittiğini anlamak için, bir milli gelir belirleme modeline ihtiyaç vardır. Önemli olan buna parasal bir yaklaşımdır . Aslında, temel anlamda, her şeyin bir teorisidir. Aralarındaki yakın ilişki Para arzının ve nominal GSYİH’nın büyüme oranı, net ve ezici.

“Covid-19 salgınına yanıt olarak, M4 büyüme oranı fırladı. 2020’nin sonunda, 1943’ten bu yana en yüksek yıl sonu oranı olan% 28,9 ile büyüyordu. Bugün hala% 24 ile artıyor. Bu, Fed’in enflasyon hedefiyle tutarlı olacak bir büyüme oranı olan altın büyüme oranını önemli ölçüde aşıyor.

“Bu rakamlarla ve milli gelirin belirlenmesine yönelik parasalcı modelle donanmış olarak, Nisan ayının yıllık% 4,2’lik tüketici fiyat endeksi enflasyon oranının sadece daha fazlasının habercisi olduğu açıktır. Bu akılsız hayalet, sonun habercisi olabilir. arasında Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın zafer yürüyüşü .”

Enflasyon, Nixon, Ford ve Carter başkanlıklarının çöküşünde bir faktördü. Ehlileştirmek ve enflasyonu evcilleştirmek, dalgalı büyüme  Reagan ve Clinton için pratik yeniden seçim için bir reçeteydi.

Başkan Biden’ın para politikasına kararlı ve kahramanca odaklanması, yaklaşan enflasyonu düşürmesi, ekonominin uçurumun üzerinden geçmesini engellemesi ve daha iyi inşa etmesini sağlayacak adil refahı sağlaması için hâlâ zaman olabilir.