İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Elon Musk’ın Twitter’ı Satın Alması Avrupa Birliği ve Trump Tarafından Değerlendirildi.

Bir süredir popüler sosyal medya platformu Twitter’ı satın alacağı haberleriyle gündeme gelen Tesla’nın CEO’su Elon Musk, kesin olarak Twitter’ı satın aldığını açıkladı. Satın alma işlemlerinin tamamlandığını sosyal medya üzerinden duyuran Musk’ın Twitter’ı 44 milyar dolara satın aldığı ileri sürüldü.

Elon Musk’ın sosyal medya platformu Twitter’ı satın almasının ardından önemli kişi ve kurumlardan konuya ilişkin değerlendirmeler geldi.

Avrupa Birliği (AB), Musk’ın bu hamlesinden sonra “Avrupa’da bizim kurallarımız geçerli” mesajı verdi. AB Komisyonunun iç pazardan sorumlu üyesi Thierry Breton, Musk’ın Twitter’ı satın alma sürecinin tamamlanmasıyla Twitter hesabı üzerinden “Avrupa’da kuş bizim kurallarımıza göre uçacak” açıklamasında bulundu.

Bununla birlikte Eski ABD Başkanı Donald Trump, Twitter’ın artık “mantıklı ellerde” olduğunu belirten bir söylemde bulundu.

Trump bu açıklamasını kendi kurduğu sosyal medya platformu “Truth Social” aracılığıyla yaptı. Hatırlanacağı üzere 6 Ocak 2021’de yaşanan Kongre baskınının ardından Trump’ın Twitter ve Facebook gibi sosyal medya hesapları “baskını teşvik ettiği” gerekçesiyle tamamen kapatılmıştı. Bu bağlamda, Trump’ın bu konu hakkında yapacağı açıklama merakla bekleniyordu.

Trump, Twitter’ın bir an önce sahte hesaplardan kurtulması gerektiğini belirtirken “Twitter’ın artık daha mantıklı ellerde olmasından oldukça mutluyum.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA