İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dow Jones Endeksinden Tarihi Artış

Dow Jones Endeksinden Tarihi Artış

 Dow Jones Borsası Endüstri Endeksi, tarihte ilk kez 30.000 puan yukarıda yaptı.

Dow Jones Borsası Endüstri Endeksi, çarşamba günü ilk kez hala sürmekte olan pandemiye rağmen kapanışı tarihte ilk kez 30.000 puan yukarıda yaptı. Bunun sebebi, koronavirüs aşısıyla ilgili üç haftadır üst üste gelen olumlu haberlerden kaynaklanıyor. Yatırımcıların beklentileri olumlu yönde değişiyor.

Farklı ülkelerden borsa endekslerinde artış

Fransa (CAC 40), Almanya (DAX) , İngiltere (FTSE 100), ABD (Dow Jones), Japonya (Nikkei 225), Çin (Hong Kong – Hang Seng) gibi birçok farklı ülkenin borsa indeksleri aynı sebepten ötürü yüzde 0,2 ile yüzde 0,6 arasında artış gösterdi.

Aşı çalışmaları ve ABD’deki gelişmeler optimizmin önünü açıyor.

Birkaç farklı aşı çalışmasının peşpeşe iyi sonuçlar bildirmesiyle beraber Asya piyasaları zaten iyileşme yolunda ilerlemeye başlamıştı. Bununla beraber Biden’ın ABD’nin yeni başkanı seçilmesi, ayrıca eski FED başkanı Janet Yellen’ın ilk kadın hazine bakanı olması optimizmi artırdı.

İnsanlar hala umutlu

2021’e yaklaşırken, insanlar hala toparlanma açısından iyi bir yıl beklentisi ve umudu içinde. Aşılarla ilgili gelen iyi haberler de bu beklentileri güçlendiriyor.

Borsada artış banka, sanayi şirketleri, teknoloji ve iletişim hisselerinden kaynaklı

Borsacılar, bankalar ve sanayi şirketleri gibi ekonominin kademeli olarak yeniden açılmasından en çok kazanç sağlayan hisse senetlerini tercih etmeye devan ediyor. Pandemi sürecinde önemi artan teknoloji ve iletişim hisselerinin de piyasanın yükselmesinde büyük etkisi var.

Petrol fiyatlarında da artış var.

Ayrıca, 2021’le ilgili olan iyi beklentilerden ötürü gelecek yıl petrol talebinin de artacağı düşünülüyor. Bu sebepten ötürü, Brent ham petrol vadeli işlemlerinde son sekiz ayın rekoru kırıldı: 48.75 dolar. Bu sadece bir ayda yüzde 30 artış demek.

2020’nin başına dönüş

Dün gece Dow ve S&P 500’ün rekor artış göstermesiyle, 2020 başındaki endekse geri dönüldü.