İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Coca Cola Toparlanmaya Devam Ediyor

 Coca Cola kademeli olarak iyileşiyor

Coca Cola, yılın üçüncü çeyreğinde gelir düşüşünde kademeli bir iyileşme gösterdi. İkinci çeyrekte 28% düşüş yaşayan Coca Cola, üçüncü çeyrekte bu yüzdeyi 9’a çekerek çok daha iyi performans sergiledi.

Ayrıca, net kar 1.7 milyon dolar olarak belirlendi. Tek seferlik ürünlere göre ayarlanan kazançlar, analizcilerin 46 sentlik tahminlerini geçerek 55 sent oldu.

Gelirler koronavirüsten oldukça etkilendi

Coca Cola meydan, restoran, tiyatro ve diğer halka açık yerlerin kapanmasıyla gelirinin yüzde ellisini kaybetti. Örneğin, bu tarz yerlerdeki gazlı içecek makineleri ABD Coca Cola’nın gelirinin yüzde otuzuna tekabül ediyor.

Firma, insanların eve daha fazla içecek almaya başlamasından ötürü (meyve suları gibi) verilen zararı telafi etmeye başladı.

Her ülkede satışlar farklı şekilde seyrediyor

Coca Cola ayrıca açıkladı: “Bazı ülkelerde satışlar normalden de iyi gidiyor. Örneğin, Hindistan, Brezilya ve Japonya’da üçüncü çeyrekte satışlar arttı fakat Meksika’da toparlanma beklenenin altında oldu. ABD’de satışlar tekrar artmaya başladı”

“Dünyanın her yerinde düzelme aynı şekilde gerçekleşmiyor. Ayrıca, dünya genelinde vakalarda artışlar, yönetimler tarafından getirilen kısıtlamalar nedeniyle karşımıza çıkabilecek aksiliklere hazırız.” – James Quincey, CEO

2021 ile ilgili beklentiler hala açıklanmadı

“Dördüncü çeyrek kazançlarımızı bildirdiğimizde 2021 beklentilerimiz hakkında daha fazla bilgi vereceğiz. Ancak, hala devam etmekte olan kurumsal yapılandırmamız sebebiyle ekonominin geneline göre daha hızlı toparlanacağımızdan eminim.” – John Murphy, CFO

İşten çıkarımlar pay alım teklifleri ile azaltıldı

Ağustos ayında şirket, yaklaşık 4000 kişiye pay alım teklifleri sunmaya başladı ve bunun sonucunda işten çıkarılan kişi sayısının azalacağını umuyor. CEO’nun dediğine göre program neredeyse bitti ve şirket yıl sonuna kadar ek iş eylemlerini tamamlamayı umuyor.

Coca Cola ürünlerinde bazıları durdurulurken yenilerine yer açılıyor

Coca Cola geçen hafta bazı ürünleri üretmeyi durduracaklarını açıkladı. Planlara göre şirket markaların yarısının üretimini kesmeyi düşünüyor. Bunun tek sebebi olan kaynakları başarılı olan markalara yatırmak ve iyi performans sergilemeyen ürünleri raflardan kaldırıp yenilerine yer açmak.

Şirket önümüzdeki zamanlarda birikimlerini büyümekte olan markalara yatırmayı düşünüyor. Bunların arasında alkollü bir içecek de var – Topo Chcio Hard Seltzer – ve bu Coca Cola için ender bir aksiyon çünkü bünyesinde tek alkollü içecek bulunduruyor: Lemon-Do, Japonya