İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Birleşmiş Milletler (BM) İklim Zirvesi’ne Mısır Ev Sahipliği Yapıyor!

İklim değişikliğiyle mücadele alanında dünyadaki en kapsamlı çalışmalardan biri olan Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı (COP27), Mısır’da başladı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan COP26 Başkanı Alok Sharma, dönem başkanlığını Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri’ye devretti. İklim konusunda etkili ve kararlı adımlar atılması gerektiğini hatırlatan Sharma, mevcut durumun değişmesi için öncü olacaklarını belirtti.

Mısır, COP27 olarak bilinen iklim konusunda en kapsamlı toplantıda  küresel emisyonlardan en az sorumlu olan ancak iklim değişikliğinin sonuçlarını en çok hisseden ülkeleri telafi etmek için bir adım atmayı planlıyor.

Mısır Devlet Başkanı Abdel Fattah el-Sisi daha önce bulunduğu iklim konulu uluslararası toplantılarda “Afrika ülkelerini iklim değişikliğine uyum sağlama çabalarında desteklemek için kapsamlı bir vizyona ihtiyacımız var” demişti.

6-18 Kasım tarihleri arasında sürecek olan konferansa yaklaşık 190 ülkeden 100’ün üzerinde devlet yetkilisi ve politika yapıcı ile 40 binden fazla katılımcı iştirak edecek.  Konferansta çevre konuları geniş çapta ele alınacak. Konferans kapsamında sera gazı emisyonlarını azaltma planları, iklim değişikliğine adaptasyon, gelişmekte olan ülkelere taahhüt edilen iklim tazminatı konuları konuşulacak.

Kaynak: AA