İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD Verileri Açıkladı, Rakamlar Beklenilenden Yüksek!

ABD Çalışma Bakanlığı’nın Cuma günü yaptığı açıklamalara göre tarım dışı istihdam oranı 261 bin kişiyle beklenenden fazla artarken, işsizlik oranı yüzde 3,5’ten yüzde 3,7’ye yükseldi.

Bir önceki verilere kıyasla düşmesi beklenen tarım dışı istihdam 200 bin kişi olarak öngörülüyordu. Daha önce yüzde 3,5 olarak açıklanan işsizlik oranın ise yüzde 3,6 olarak açıklanması bekleniyordu. Ekim ayında istihdam artışının en yüksek olduğu sektörler, sağlık hizmetleri, profesyonel ve teknik hizmetler ile imalat olarak kaydedildi.

İstihdam artışı, yüksek faiz oranlarına rağmen Ekim ayında inatla güçlü kaldı ve politika yapıcıların işgücü piyasasını azaltma ve enflasyonu frenleme çabalarına rağmen artış gösterdi.

Rapor, önümüzdeki hafta yapılacak ara seçimlerden önce ekonomiye dair önemli verileri hatırlatmış oldu. Bu veriler, Federal Rezerv yetkililerinin faiz oranlarını yükselterek enflasyonu dizginlemek için gösterdikleri ekonomik çabaların işe yarayıp yaramadığını değerlendirmesi açısından önemli. Hatırlanacağı üzere Çarşamba günü, Fed faiz oranlarını artırdı ve artışların hızını yavaşlatabileceğini öne sürse de ilerleyen süreçte tekrar artacağının sinyallerini verdi.

Ülkedeki işsiz sayısı da Ekim ayında 306 bin kişi artarak 6 milyon 59 bin kişi oldu. İş gücüne katılım oranı ise bu dönemde 0,1 puan azalışla yüzde 62,2’ye kadar geriledi.

Kaynak: The New York Times